Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Городенківська міськрада просить не завищувати вартість обмолоту жнив

У цей час активно в сільськогосподарських підприємствах Городенківської громади та приватних господарствах триває жнивна компанія. Вкрай важливим залишається питання своєчасного збирання вирощеного врожаю.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу Городенківської міської ради.

“З метою успішного завершення жнивної компанії у цих складних умовах Городенківська міська рада закликає власників зернозбиральної техніки не завищувати вартість обмолоту зернових культур та знаходити компромісні варіанти вирішення проблемних ситуацій із громадянами”, – йдеться у повідомленні.

Великим викликом для агропромислового сектора громади стали різке зростання вартості пального та витратних матеріалів, що своєю чергою призвели до подорожчання вартості послуг у цій галузі.

На сьогодні згідно з проведеними розрахунками вартість обмолоту 1 га зернових культур для населення з врахуванням поточних цін матеріально-технічних ресурсів та інших складових великогабаритними комбайнами складає орієнтовно 4000 грн. за 1 га (40 грн. за 1 ар), однак вартість обмолоту може змінюватися в залежності від типу комбайна, площі зернових, відстані до поля та інших чинників.

Нагору