Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Франківщині знайшли приміщення для переселенців зі шкіл та гуртожитків

Одна із найбільша нагальних проблем на Прикарпатті – житло для вимушених переселенців. Люди облаштовуються в нашій області впродовж тривалого часу, тож їм потрібні пристойні умови та домівки.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської ОВА.

За словами заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, переселенці проживають у приватному секторі, школах та гуртожитках.

“Органи влади визначили 33 об’єкти, куди планується перемістити цих людей до початку нового навчального року. Тому доцільним є залучення коштів і проведення ремонтних робіт приміщень для проживання, наданні фінансової допомоги для компенсації плати за оренду приватного житла”, – сказала посадовиця.

Людмила Сірко зустрілася з представниками благодійних організацій зі США – “helpukraine22” та “Move Ukraine”. Меценати висловили бажання допомогти із житлом для переселенців. Вони уже мають досвід в інших українських містах та спеціалізуються на відкритті бізнесу та працевлаштування ВПО.

Міжнародні донори могли б долучитися до оздоровлення дітей переселенців та полеглих на фронті, облаштування місць для паліативних хворих та дітей з інвалідністю. Заявки на розміщення людей, які покидають райони бойових дій, продовжують надходити.

Читайте також: Для переселенців організували тури Прикарпаттям.

Нагору