Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як франківці ставляться до одностатевих шлюбів?

9 липня петиція про легалізацію одностатевих шлюбів набрала 25000 голосів. Тепер її має розглянути Президент України Володимир Зеленський.

Про це пише Інформатор.

Авторка петиції – Анастасія Совенко. Вона створила документ 3 червня, і на сьогоднішній день його підписало вже 28592 людини.

Авторка пропонує таке:

“Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім’ю й мати офіційний документ, що підтвердить це. Їм необхідні такі ж права, що й у традиційних пар”.

Зазначимо, що на сьогоднішній день одностатеві шлюби в Україні офіційно не визнаються. Будь-які інші форми союзів для одностатевих пар (жінок чи чоловіків) не передбачені законом.

Проте в українському суспільстві суперечки з на цю тему не припиняються.

Український ЛГБТ-рух є частиною суспільства України. Його учасники є громадянами України на яких поширюються усі права і свободи закріплені в Конституції України.

На думку ЛГБТ активістів, поки влада України не визнає одностатеві шлюби, це відбиватиметься на правових можливостях представників спільноти та проявах дискримінації.

Також вони вважають, що це призводить до вимушеної бездітності гомосексуальних сімей, до страху перед соціальною нестабільністю у разі народження дитини у парі, до очікування проблем, пов’язаних з негативним сприйняттям їх дитини в дитячих установах, школах та суспільстві.

Інформатор вирішив запитати у франківців про те, чи підтримують вони легалізацію одностатевих шлюбів.

Детальніше у матеріалі:

Артем Тригуб

Нагору