Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

День українського миротворця. Серед прикарпатських поліцейських таких четверо

Сьогодні, 15 липня, відзначають День українського миротворця. Серед прикарпатських поліцейських – четверо миротворців.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

У миротворчих місіях брали участь й прикарпатські поліцейські. Аби стати миротворцем, слід мати відповідну фізичну форму, мати стійкі морально-виховні якості. А ще – вміти допомогти іншим людям на чужій території та захистити їх.

Старший інспектор кінологічного центру прикарпатської поліції Володимир Струсінський був учасником п’яти місій у Косово.

“Одна місія триває пів року. Моя перша місія тривала 2004 – 2005 рр, а потім з 2007 по 2008 рр. У столиці Косово підірвали кілька поліцейських машин. Була інформація, що будуть робити закладку. Ми чекали, як тільки був сигнал – оглядали автівки. То був тиждень цілодобового чергування”, – загадує він.

Місію в Косово проходив і кінолог Руслан Третяк. Він працював в аеропортах, на державних кордонах. В одному з випадків його собака почув запах наркотиків у машині. Їх там не було, однак підтвердили – раніше в цій автівці перевозили наркотики.

“Перші враження, коли ми виїхали з аеропорту і побачили колючий дріт, блокпости, спалені автомобілі, зруйновані будинки, були сильні. Думаєш, навіщо я сюди приїхав. Ніколи б не міг подумати, що в Україні буде таке саме. Миротворець повинен зробити так, аби не була використана зброя. Мир там, де не гинуть люди”, – ділиться пан Руслан.

Прикарпатський спецпризначенець Андрій Кожушко миротворцем став у 21 рік, поїхавши на місію в Ірак.

“Патрулюванням займалися тільки ми. Мав бойове завдання у квітні 2004 року. Повстанці зайшли в місто і відтіснили наших миротворців, у нас не було команди вступати з ним в бій. Та вони перші відкрили вогонь. Це був мій перший бойовий досвід – я не знав, як виглядає війна”, – розповідає він.

Спецпризначенець Богдан Рокетський успішно проходив місію в Косові. А нині він на фронті й робить усе, аби Україна перемогла.

Нагору