Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті відкрили новий цех з переробки деревини

У Вигодському лісгоспі відкрили новий цех з перероблювання деревини.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Лінія переробки низькосортної деревини складається з транспортерів, брусовочного, торцювального, багатопильного обрізного верстатів, системи для видалення тирси та інше.

Таке обладнання дозволяє у місяць переробляти до 800 куб.м низькосортної деревини, з якої виготовлятиметься палетна заготовка.

“Відкриття цеху з переробки низькосортної деревини дозволить додатково працевлаштувати 15 осіб. Середньомісячна зарплата робітника складатиме близько 20 тисяч гривень. Для сьогоднішніх реалій це непоганий фінансовий показник. А достойна заробітна плата є запорукою добробуту працівника та забезпечення високих соціальних стандартів життя його сім’ї”, – зауважив начальник обласного управління.

Обладнання для цеху переробки придбане Вигодським лісгоспом за власні кошти. Його вартість складає близько 10 млн гривень.

Для готової продукції лісівники збудували спеціальний піднавіс, де вироби зберігатимуться до моменту відвантаження покупцю.

Нагору