Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську відкрився Центр просування інноваційної науки

Сьогодні, 15 липня, на базі наукового містечка “Нова енергія” відкрився центр InnoSciPromo. Також на виставці показали нові експонати. 

Інформатор теж відвідав захід.

Організаторами стали громадська організація БРІТ, “Нова енергія” та Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

Центр стане інноваційною платформою для людей, які займаються дослідженням енергоефективних технологій.

За його допомогою, хочуть зі сторони громадськості пробудити увагу через експонати до науки, до різних заходів із попереджень змін клімату. Буде подаватися інформація, яка для України і Європейського Союзу завжди буде критичною.

Ми бачимо, які зараз є проблеми в енергетиці. Думаю, що цей опалювальний сезон буде найважчим за весь час незалежності України. Наш регіон енергодефіцитний, тому живемо в складних умовах. Та без сумніву, в цій ситуації нам потрібно відштовхуватися від того, що маємо. Наприклад, тепліше вдягатися вдома, трохи менше використовувати опалення. Даємо рекомендації як обрати фіранки тощо. У Центрі вже будемо обговорювати комплексні методи вирішення проблеми”, — розповів проректор ІФНТУНГ Максим Карпаш.

Також на відкритті показали виставку експонатів, серед яких “Музична котушка Тесла”, “Колиска Ньютона”, “Дзеркальна кімната да Вінчі”, “Стійкість рук і увага”, “Смішне дзеркало”, “Людина-батарейка”, “Зубчастий механізм”, “Оптичні ілюзії”, “Магія звуку” та інші.

Як це було, дивіться на фото:

Анастасія Стецькович

Нагору