Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Від початку року поліція зареєструвала більше 600 випадків домашнього насильства

Станом на вчора, 14 липня, поліцейські Прикарпаття здійснили 654 виїзди на повідомлення про домашнє насильство в Івано-Франківську.

Повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

Упродовж цього року складено 238 адміністративних протоколів, винесено 127 термінових заборонних приписів стосовно кривдників і розпочато 12 кримінальних проваджень.

За статистикою, підтверджується із звернень приблизно третина. За цей час постраждали 215 жінок, 26 чоловіків та 56 дітей.

Для більш ефективної протидії, поліцейські разом зі співробітниками соцслужб проводять перевірку сімей, які потрапили в складні життєві обставини та в яких уже були випадки сімейного насильства. Під час таких візитів поліцейські та соцпрацівники цікавляться ситуацією в сім’ї та її потребами, перевіряють умови проживання, сумлінність виконання батьківських обов’язків, участь дорослих у вихованні, розвитку та навчанні дітей.

Правоохоронці вкотре нагадують, що домашнє насильство – це злочин. Не терпіть і не мовчіть – звертайтеся по допомогу на оперативну лінію 102. І пам’ятайте, що війна – не привід терпіти домашнє насильство.

Анастасія Стецькович

Нагору