Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Квасимо огірки | рецепт від бабусі

Сезон літа і свіжих овочів у розпалі, але не забуваймо готуватися до зими. Тож пропонуємо вам рецепт квашених огірків – таких, як у бабусі. 

Створити смачнюще пропонує Інформатор.

Отож нам потрібні огірки, бажано городні. Їх помити, залити водою на 4-5 годин.

Приготувати розсіл: на 1 л води даємо дві столові з “чубчиком” ложки кухонної нейодованої (це важливо!) солі. На 3-літровий слоїк потрібно 1,5 літра води.

Далі слід прокип’ятити воду з сіллю і лавровим листком. На дно чисто вимитого слоїка покласти суцвіття кропу, 5-6 листочків вишні, листя і корінь хрону, можна пару листочків смородини, декілька горошин чорного перцю, зубчик часнику (1 головка).

Огірочки вкладаємо щільно. Заливаємо гарячим, а можна і холодним розсолом.

Через три дні вони вквасяться, і можна куштувати. Часнику і хрону можна дати більше – кому як подобається.

Смакуйте на здоров’я!

Читайте також: Рецепт вихідного дня. Смачнезний бісквіт.

Нагору