Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Псевдобанкір привласнив 50 тисяч гривень довірливого франківця

У Івано-Франківську чоловіка пограбували онлайн. Шахрай прикинувся працівником банку та вивів 50 тисяч гривень у 24-річного франківця.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу поліції області.

За словами потерпілого франківця, до нього зателефонував чоловік під виглядом працівника банку. Злочинець повідомив про проблеми з електронним гаманцем та запропонував свою допомогу. Після чого порушник дізнався необхідні дані та за декілька хвилин вивів чималу суму з рахунків франківця.

Коли кошти зникли з рахунків, постраждалий відразу звернувся за допомогою до поліції. Наразі триває розслідування.

“Ваш банківський рахунок заблоковано, збій системи або ж збільшення кредитного ліміту – саме під такими способами пройдисвіти телефонують до мешканців області та довідуються конфіденційну інформацію. Вони спустошують електронні гаманці, привласнюючи заощадження краян”, – йдеться у повідомленні.

Працівники поліції вкотре наголошують бути обачними та розповіли як діяти, при нападах шахраїв:

  • Працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані.
  • У разі такої ситуації та коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть на гарячу лінію фінустанови та уточніть деталі.
  • Ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.
  • Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщені в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію.
  • Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок.

Вадим Оксенчук

Нагору