Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Підняття офіційного курсу долара і нововведення, які чекають українців від Нацбанку: подробиці

Сьогодні, 21 липня, Національний банк України підняв офіційний курс гривні на 25% від попереднього курсу. Тепер офіційно долар зможуть купити за 36,56 гривень.  Але це ще не все. Обмежили зняття готівки українцям закордоном і не тільки. Подробиці у нашому матеріалі.

Пише Інформатор посилаючись на офіційний сайт Національного банку України.

З приводу курсу в НБУ заявили наступне:

“Новий рівень курсу стане якорем для економіки та додасть їй стійкості в умовах невизначеності”.

Якщо з новою ціною покупки валюти зрозуміло, то що за нововведення такі?

1.Раніше у українців була можливість зняти до 50 тисяч гривень у еквіваленті за кордоном. Тепер цю суму розбили на 4 платежі і поставили обмеження в 12500 гривень на тиждень. Фактично сума не змінилася, але одразу зняти всі 20 тисяч, 30 тисяч чи 50 тисяч гривень у вас не вийде.

2. Тепер зменшено щомісячний ліміт на P2P перекази (це коли одна фізична особа зі своєї картки здійснює переказ на картку іншої особи. Під час цієї операції списується відповідна сума коштів з однієї банківської картки та зараховується на іншу) наших громадян за кордон із гривневих платіжних карток українських банків. Раніше сума складала 100 тисяч гривень у еквіваленті. Наразі становить 30 тисяч гривень у еквіваленті.

3. Крім цього установили щомісячний ліміт на оплату за кордоном за допомогою гривневих платіжних карток у розмірі 100 тисяч гривень (в еквіваленті). Це стосується всіх рахунків клієнта в банку, які відкриті в національній валюті.

4. Також повідомили про те, що керівництво Нацбанку може запровадити окрему процедуру проведення купівлі валюти банками.

До речі, а за скільки можна придбати чи продати валюту сьогодні у Франківську? Інформатор це перевірив.

Фото взяте з відкритих джерел.

Нагору