Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Шопінг на франківському секонді | чи реально вдягнутися за 10 грн

Чи можна вдягнутися за 10 грн – таке питання задали собі ми і вирішили дослідити. Для здійснення цього задуму ми пішли в один із популярних секондів Франківська. Що з цього вийшло, читайте далі.

Експеримент проводив Інформатор.

“Планета Секонд-Хенд” – мережа популярних крамниць у місті із вживаним та стоковим одягом та взуттям. Загалом у Франківську сім магазинів. Тут можна знайти і нові речі з етикетками – на них фіксовані ціни, і секонд – товар продається на вагу. Щодня ціна за кілограм змінюється. Найдорожче – 286 грн, найдешевше – 22 грн. Відповідно, у перший день більший вибір і можна відшукати класні речі. В останній день – це зробити складніше.

Спершу ми завітали на секонд у другий день, коли ціна за кілограм становила 237 грн. Шукали жіночий літній одяг та взуття – легке плаття, футболку, спідницю чи штани. Нас цікавили 38 (M) розмір одягу та 37 розмір взуття. Ще одне – підбирали такий одяг, в якому справді ходили б самі.

Нам вдалося знайти блузку із цікавим принтом білого кольору та широкі штани.

Цей одяг був на вагу, блузка заважила на 40 грн, а штани – 87 грн. Ціна за лук склала 127 грн.

Зі взуття на вагу в нас не склалося – не знайшли нічого, що нам сподобалося, проте ми підібрали інші. Босоніжки “Raid” вартують 285 грн, а “H&M” – 310 грн.

Заглянули ми й у відділ, де товари мають фіксовану ціну. Звісно, сума в чеку зросла.

Ми переглядали і плаття, і футболки, і майки, і спідниці. Сукні в середньому вартують 200 грн, але склад матеріалу – синтетика.

Наш лук з майки та шортів склав 324 грн, майка “Dorothy Perkins”- 84 грн, шорти “Topshop” – 240 грн. Була футболка по 35 грн, але нам не сподобався принт.

А ще ми знайшли костюм – блузка і спідниця від “Paler_mod” за 190 грн. Новий!

Отже, за 10 грн нам вдягтися сьогодні не вдалося.

Наступного разу ми стали шукати щастя в останній день привозу, коли кілограм вартує по 22 грн.

Спершу ми розчарувалися, бо не могли знайти якісних речей, але не опустили руки й стали шукати скрупульозніше. І не дарма.

Скажемо одразу – і з взуттям також цього разу не склалося. Якість і вигляд нам не сподобалися.

Що ж у нас вийшло з одягом? Нам вдалося скласти доволі простий лук з майки та штанів. Окрім того, ми знайшли спідницю, але побачили на ній пляму.

Штани від “H&M”чорні, завужені до низу, заважили 350 гр, а майка “New look” бордова синтетична – 60 гр. Отже, штани вартують 7,70 грн, а майка – 1,30 грн. Джинсова спідниця заважила майже так само, як і штани. У нас вийшло вдягнутися за 9 грн.

А ще ми знайшли дизайнерське плаття з Франції, воно приємне на дотик, хоч тканина і синтетична. Його вага майже 300 гр, вартість – 6 грн.

Зліва – спідниця марки “Presen de Luxe”. Це комплект – ще є топ – для романтичних натур.

Комплект заважив 340 гр, його ціна – 7, 50 грн.

Також у “Планеті Секонд-Хенд” є вибір сумок та рюкзаків. Сумки, менші за розміром, коштують в середньому 200 грн, а більші та рюкзаки – 500 грн.

На секонди ходять не лише тому, що там можна віднайти оригінальний одяг дешево. Це ще й про свідоме споживання одягу. Люди віддають речі, які їм не потрібні, а інші – їх купують. Окрім цього, шопінг – це емоційна розрядка. Лиш не переборщіть і не купіть пів шафи.

Вдалих вам покупок!

Софія Сіренко

Нагору