Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську на показ виставили “зброю” художників: де її побачити

У Центрі сучасного мистецтва в Івано-Франківську відкрили виставку робіт, присвячених темі війни з рф. 

Пише Інформатор.

Назва виставки політичного плакату — “Україна понад усе”. Над її створенням працювали художники з Києва та Одеси Нікіта Тітов, Дмитро Дзюба та Дмитро Журавель.

Роботи митців відображають те, що зараз бачать інші люди. Тільки все це відтворене на папері.

Плакати почали робити з початку повномасштабної агресії рф. Роботи постійно поповнюються, адже основна мета — привернути увагу людей до подій в Україні та не дати забути про те, що війна триває.

“Певною мірою — це пропаганда. Але якщо в росії вона жорстка, то тут вона м’якша і представлена як спілкування художника з народом. Показує, що є і наштовхує на те, що потрібно робити. Тобто боротися зі злом, в даному випадку — з росією”, — розповідає про виставку директор Центру Андрій Шнайдер. 

Він також додав, що такі роботи це зброя художників і справа, яка може бути корисна для держави.

Наприклад, відоме в усій країні зображення “руского корабля”, створене київським художником, ілюстратором та плакатистом Нікітою Тітовим. Плакат був розтиражований по всіх білбордах у містах України.

Є й інші роботи, які нагадують, що росіяни мовчать, вбивають, тікають від ЗСУ, а цьому ми завдячуємо нашим бійцям, волонтерам і всім, хто працює на благо країни.

Відвідати виставку можна з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00 (обід з 13:00 до 14:00).

Анастасія Стецькович

Нагору