Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Рецепт вихідного дня. Тарт з сиром та карамелізованими яблуками

Завтра неділя, а це означає час приготувати щось смачненьке. Пропонуємо вам спекти тарт з сиром та карамелізованими яблуками. 

Інформатор розповідає секрети його приготувати.

Інгредієнти:

  • 350 г борошна;
  • 1 дрібка солі;
  • 150 г вершкового масла;
  • 2 курячих жовтки;
  • 300 г творогу або крем-сиру;
  • 2 курячих білка;
  • 200 г цукру;
  • 2 великих яблука;
  • 150 г вершків;
  • 1 дрібка кориці.

Приготування:

Для тіста у мисці змішайте борошно, масло, жовтки, сіль та добре перемішайте руками. Сформуйте шар, покладіть до пакету та залиште в холодильнику на 1 годину.

Для начинки збити 2 курячих білка з 100 г цукру до пишної піни. Крем сир або творог пропустіть через сито або збити у блендері. Змішайте сир та білок і обережно перемішайте.

Дістаньте тісто з холодильника та розкачайте його товщиною приблизно 1 сантиметр. Викладіть тісто у форму. До розігрітої духової шафи поставте тісто та запікайте 15 хвилин при температурі 175° попередньо у декількох місцях тіста зробіть дірочки виделкою.

Після того коли тісто підпечеться викладіть сир та знову поставте то духової шафи на 10 хвилин.

Очистіть 2 яблука від шкірки та серцевини. До пательні покладіть 50 г вершкового масла, яблуко нарізане кубиками, 100 г цукру та обсмажити на великому вогні. Коли цукор стане коричневий додайте 150 г вершків, зробіть повільний вогонь, перемішайте, викладіть на пиріг та випікайте приблизно ще 15 хвилин.

Ось і все – Готово! Смакуйте на здоров’я.

Читайте також: Рецепт вихідного дня. Смачнезний бісквіт.

Вадим Оксенчук

Нагору