Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Від сьогодні водії отримують посвідчення за новими правилами

Від сьогодні, 24 липня, водії отримують посвідчення за новими правилами. Що передбачено та які зміни внесли?

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Головного сервісу МВС.

Ті, хто хоче отримати права, мають освоїти теорію в автошколі, а згодом успішно пройти тести в територіальному сервісному центрі МВС та отримати свідоцтво. А тоді, вивчивши ПДР, майбутній водій сідає за кермо для проходження практики.

Виходить, що до практичної частини курсів допускатимуть лише тих, хто вивчив і засвоїв правила дорожнього руху.

Яким буде теоретичний курс?

На теорії вивчають, по-перше, правила дорожнього руху, а ще – експлуатації автомобілів, домедичної допомоги.

Внутрішнього теоретичного іспиту в автошколі не буде. Натомість школа повинна сформувати свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки та внести дані до Єдиного державного реєстру МВС.

Далі слід скласти екзамен у територіальному сервісному центрі МВС. Це не стосується водіїв категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE.

Свідоцтво є допуском до практики, і діятиме воно впродовж року. Якщо за рік ви не складете іспит з практики – будете проходити навчання з теорії знову.

Практичний курс

Тут ви маєте навчитися керувати автомобілем. Після закінчення занять – екзамен в автошколі, який є обов’язковим. Ви також отримаєте свідоцтво – про закінчення практичної підготовки. Його чинність – два роки. А ще ви маєте скласти практичний іспит у територіальному сервісному центрі МВС.

Теоретичний та практичний курс можна проходити в різних школах. Для тих, хто наразі навчається в автошколі, діють старі правила.

Бажаєте проконсультуватися? Ось номери номер телефону: (044) 290-19-88.

Читайте також: Українські водії можуть отримати посвідчення європейського зразка.

Нагору