Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську встановили пам’ятну дошку Герою Юрію Чопику

Сьогодні, 29 липня, на фасаді Івано-Франківського ліцею № 17 встановили  пам’ятну дошку Герою Юрію Чопику. Він загинув, захищаючи Україну.

Пише Інформатор.

Юрій Чопик – доцент кафедри мовознавства, старший лейтенант медичної служби, учасник АТО. Він служив у 80 штурмовій десантній бригаді, прийняв з побратимами на себе перші удари російських загарбників.

“У нього не могло бути іншої долі, бо колись моя мама чекала свого брата з війни 44-го, але їй повідомили, що він загинув під Львовом, визволяючи ще тоді нашу Україну. Мій син не міг бути нашим, тому що в родині Чопиків, великої родини воювали в 40-х роках за ту саму незалежність, за яку ми сьогодні віддаємо найкращих синів”, – розповідає мати Юрія Галина.

У 2009 році Юрій Чопик закінчив відділення класичної філології факультету іноземних мов Львівського національного університету. Відслужив у рядах української армії та з лютого 2011 року працював викладачем латинської мови кафедри мовознавства Івано-Франківського національного медичного університету. Співавтор двох підручників, словника та чотирьох посібників з латинської мови. Захистив кандидатську дисертацію за фахом.

“Кажуть Герої не вмирають – вони приходять до нас у пам’яті, у спогадах, у тих ділах, які зробили. Юра належить до особливої категорії, особливого покоління дітей, молоді. Юра любив школу по-особливому. Я запам’ятала його таким настирливим, відповідальним, таким, що все хотів знати і ставив собі високі цілі для досягнення своєї мети”, – згадує вчителька Дар’я Новікова.

“Ми вчили нашу дитину, тому що Україна – це не слова, Україна – це тато, мама, вчителька, дитина, дідусь, бабуся. Він вмів шанувати усіх незалежно від статусу, від посади, від значимості в цьому суспільстві –  ось так він умів”, – ділиться мати Юрія Галина.

Вічна й світла пам’ять Герою України.

Нагору