Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Благодійна барахолка “Блудний базар” у Франківську: що продають?

Сьогодні, 30 липня, проходить благодійна барахолка “Блудний базар”  у франківському барі “Blood”. 

Пише Інформатор.

Дійство проходить не вперше. Будь-хто може взяти участь у барахолці. Цього разу майстри продають посуд, одяг, комікси, браслети і таке інше.

“Зараз з війною є потреба у допомозі нашим хлопцям на передовій. У мене дружина колись займалася хендмейдом і брала участь у різних подіях. І ми так подумали, що можна було б щось таке зробити і у нас. Майстри та люди, які продають свій товар, скільки вважають за потрібне, стільки і віддають з продажу в нашу благодійну банку. Ми тоді передаємо ці кошти на ЗСУ”, – розповів організатор події Юрій.

Участь платна – від 100 гривень. Ці кошти також йдуть на допомогу нашим військовим.

Інформатор познайомився та поговорив з майстринями. Одна з них є представницею українських брендів хендмейду:

“Зараз у нас дуже багато є виробників, які вимушено переїхали. Тобто це Буча, Ірпінь. Є місцеві виробники одягу, парфумів, косметики, прикрас. У нас безліч всього. Ми хочемо допомогти ЗСУ, бо багато наших хлопців, друзів, родичів там”. 

 

Тетяна також бере участь у барахолці. Вона має свій магазин коміксів і на барахолці частину з них вирішила продавати:

“Ми почали свій невеличкий бізнес перед війною. Ми самі любимо комікси, фільми Marvel, DC і так далі. Прийшли сюди, щоб допомогти зібрати кошти на допомогу ЗСУ. Так само ми від себе і нашого магазинчику з коміксами часто жертвуємо гроші для військових. Є відсоток від продажів, який переказується військовим.

Комікси – дуже нішева річ, але ми все ж думаємо, що є багато людей, які цікавляться коміксами. Напряму пишемо видавництвам, і вони нам продають товар. Це абсолютно нові комікси. Є у м’якій і твердій обкладинках”, – каже вона. 

 

До речі, раніше Інформатор писав про цю барахолку.

Артем Тригуб

Нагору