Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Артисти, що співають та збирають гроші на_шапку: як минув благодійний концерт

Сьогодні, 31 липня, відбувся благодійний концерт проєкту #На_шапку. Цього разу на ньому виступали зірки з Закарпаття. Про те, скільки грошей зібрали і що було особливого на концерті, далі у матеріалі.

Пише Інформатор.

Проєкт #На_шапку існує вже 5 років у Франківську. Це благодійні концерти, на яких виступають гурти Прикарпаття та запрошені гості з різних куточків України.

Кошти збирають та передають на лікування онкохворих діток, які борються з раком у онкогематологічному відділенні Обласної дитячої лікарні Івано-Франківська.

Цього разу у концерті взяли участь гурти “Анця” та “Рокаш”. Детальніше про зірок ми писали в матеріалі.

Гурт “Анця” виконали свої композиції. Також заспівали пісню BOMBA, завдяки якій потрапили до півфіналу українського нацвідбору Євробачення-2022.

Дівчата розповідають, що вчора давали благодійний концерт у Дрогобичі і не змогли оминути #На_шапку:

“Ми почули, що можна допомогти діткам і тому приїхали сюди. Таким чином благодійно виступили у двох місцях: вчора для ЗСУ, а сьогодні для допомоги діткам”.

Також “Анця” у завершенні свого виступу вирішили спуститися зі сцени, взяти капелюхи і піти збирати кошти до людей, як це роблять волонтери цього проєкту.

“Рокаш” зіграли пісні про дівчат, поцілунки та гостей, якими самі були у нашому місті.

 

“Діти – це наше майбутнє. Це святе. Вони повинні бути щасливі і мати щасливе дитинство. Бо від цього залежатиме їх подальше життя. Як правило, з дитинства формується психіка, нервова система, характер дитини. Воно потім так у житті і трапляється, що якщо у дитини в дитинстві все було добре, то все чудово складається житті.

Нещодавно ми виступали у Східниці та Дрогобичі, збирали кошти для ЗСУ. Також давали концерт у Мукачеві. Наразі дуже багато запитів. І тому, якщо ти не можеш взяти зброю і піти на передову, то маєш хоча б підтримувати їх тим, чим можеш. У мене це музичне мистецтво”, – розповів нам соліст гурту.  

Сьогодні вдалося зібрати 18 206 гривень та 10 євро готівкою. 4600 гривень надіслали на картку та рахунок проєкту.

 

Такі благодійні концерти проводяться щонеділі о 18:00 на перетині вулиці Вітовського та площі Міцкевича. Тож запрошуємо вас наступного тижня насолодитися виступами артистів і допомогти дітям якомога скоріше подолати рак.

Також Інформатор проводив трансляцію благодійного концерту. Радимо її переглянути.

Артем Тригуб 

Нагору