Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківців просять приносити парафін і віск для окопних свічок

Сьогодні триває 158 день повномасштабної війни в Україні. За цей час благодійна майстерня в Івано-Франківську виготовила понад 6000 окопних свічок. Але зараз матеріали закінчилися, тому просять усіх небайдужих допомогти. 

Інформатор поспілкувався з майстринею Веданою Звенигородською. 

У приміщенні колишнього госпіталю Палацу Потоцьких, Ведана Звенигородська разом з волонтерами виготовляють окопні свічки для українських захисників. Упродовж 4 місяців вдалося зробити і передати на фронт більше 6 тисяч свічок.

Усе це, розказує майстриня, завдяки людям. Багато хто приносив декоративні свічки, які були вдома. Приносили навіть свічки, які зберігали на горищах. Деякі були з 60-х років. Також збирали недогарки свічок із церков.

Наразі є готових 500 заготовок з бляшанок, але немає достатньої кількості матеріалів, щоб залити їх.

Свічки передають захисникам волонтери разом з аптечками, амуніцією, маскувальними сітками. Ведана Звенигородська розповідає, що ще з самого початку хотіла, щоб усе передавали адресно. Зараз є знайомі бійці з усієї країни, які просять прислати свічки.

Парафін, віск, свічки, а також бляшанки потрібно принести на Палац Потоцьких, корпус колишнього госпіталю, з лівого боку.

Якщо немає таких матеріалів удома, можна переказати кошти на них за реквізитами:

5168752015906921

Звенигородська Оксана

Пам’ятайте, що війна триває і захисники потребують нашої допомоги.

Анастасія Стецькович

Нагору