Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Прикарпатті затримали псевдоблагодійників: вони продавали автомобілі для військових

На Прикарпатті викрили порушників, які під виглядом благодійного фонду привозили із-за кордону автівки. Після чого, продавали військовим за повну суму, не сплачуючи при цьому митних платежів на кордоні.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу поліції області.

Зловмисники використовували документами благодійної організації та під виглядом гуманітарки для військових ввозили з-за кордону автомобілі. Вартість машини залежала від моделі, року і технічного стану транспортного засобу.

За даними слідства, за три автомобілі підвищеної прохідності для військових, псевдоблагодійники забажали 20 000 доларів. Проте для звітності наполягали на оформлені фіктивних актів прийому-передачі безкоштовної гуманітарної допомоги.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

У зловмисників під час санкціонованих обшуків виявили та вилучили гроші, мобільні телефони, чорнові записи та 9 автомобілів, які вони планували продати за аналогічною схемою.

Наразі чоловікам готується оголошення про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7-ми років.

 

Нагору