Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Російська фсб пробувала завербувати прикарпатського перевізника

Російська фсб намагалася завербувати прикарпатця, який працював приватним перевізником і возив людей до рф.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Управління СБУ в області.

Спробу завербувати прикарпатця робили ще два роки тому. На російському пункті пропуску “Троєбортноє” його затримали співробітники прикордонної служби фсб, мовляв, він перевищив ліміт перетинів кордону.

Насправді, служби цікавилися ситуацією на заходу України, ставленням людей до війни, готовністю в ній брати участь. Також вони збирали дані про інших перевізників та людьми, які їздять у росію. Фсб запланували зустрічі й взяли номер у перевізника.

Опісля прикарпатець звернувся до СБУ.

“СБУ закликає громадян не піддаватись на спроби держави-агресора чинити тиск та домагатися співпраці на шкоду Україні. Закон дає можливість звільнитися від кримінальної відповідальності тим, хто добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з іноземними представниками та про отримання від них завдання”, – йдеться у повідомленні.

А ще СБУ нагадує: надання під час війни іноземній державі допомоги в проведенні розвідувально-підривної діяльності карають в’язницею. Людина може отримати 15 років за гратами або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна (частина 2 статті 111 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Обласна СБУ викрила колаборанта на Луганщині.

Нагору