Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як доглядати за волоссям у спеку — поради стилістки

Коли на вулиці сонечко, захищати від надмірного впливу променів потрібно не тільки шкіру, а й волосся. Через недостатнє зволоження, воно може стати сухим і ламким, а відновити його стан уже буде не просто.

Пише Інформатор.

Щоб дізнатися більше про особливості догляду за волоссям влітку, ми поспілкувалися з франківською стилісткою Христиною Сікорською. Вона робить зачіски, фарбує, а також допомагає з відновленням волосся для клієнток.

  • Як доглядати за волоссям у спеку

Літо, сонце, море, басейн — усе це впливає на наше волосся та робить його сухим і ламким. До того ж, вигорає колір або з’являється зелений відтінок у блондинок. Це все — наслідок нехтування захисту нашого волосся.

Улітку все потребує більшого зволоження. Організм у спеку просить більше пити, схожа ситуація і з волоссям. Тому зараз для догляду обов’язково потрібно використовувати зволожуючі засоби, серед яких маска глибокого проникнення.

Також після кожного миття рекомендую наносити двофазний спрей — незмивний догляд, що надає волоссю додаткового зволоження та допомагає легко розчесати його без пошкодження.

Після цього наносимо крем або флюїд, які надають волосині додаткового живлення та термозахист. Останній може бути вже у складі засобів, або ж використовувати як окремий крок.

  • Чи є необхідність у термозахисті

Термозахист надзвичайно важливий, оскільки саме він захищає волосся від впливу гарячих температур. Щоб волосся не втратило відтінок, можна придбати спеціальні засоби, які мають у собі захист від UF-променів. Є різні серії від виробників, що мають у своєму складі все необхідне для літа.

Термозахист має бути на волоссі завжди, незважаючи на пору року. Він захищає волосся, коли ми його сушимо та вкладаємо, а також протягом часу, поки знову не будемо мити голову.

  • Посічені кінці можливо врятувати чи стригти

Посічені кінці — це ознака неправильного догляду за волоссям. Щоб їх позбутися, не достатньо просто зробити стрижку, адже через деякий час волосся знову матиме попередній вигляд. Зверніть увагу на свій щоденний догляд та замініть його на більш живильний. Доберіть зволожуючі засоби для кінчиків волосся та використовуйте їх на постійній основі.

На ринку масмаркету існує неймовірна кількість виробників, де можна придбати засоби за різну вартість. Та краще спробувати професійний догляд, після якого ви побачите різницю та будете вражені, яке ваше волосся красиве та здорове!

  • Які відмінності в догляді фарбованого і нефарбованого волосся

Фарбоване волосся потрібно мити шампунем із іншою кислотністю. Для цього є спеціальні засоби, що допоможуть зберегти колір і якість волосся на довгий термін. Якщо ви ніколи не фарбували своє волосся, тоді просто потрібно обрати шампунь відповідно до типу шкіри голови. Існує жирний, сухий і нормальний типи шкіри.

Після миття необхідно застосувати бальзам або кондиціонер для волосся. Їх треба наносити по довжині волосся і відповідно до його потреб. Наприклад, обрати зволожуючий бальзам для сухого волосся.

Якісно та правильно підібраний догляд змінить ваше ставлення до волосся та змусить забути про будь-які проблеми. Любіть своє волоссячко!

Фото взяті зі сторінки майстрині hairstyleif.

Анастасія Стецькович

Нагору