Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як заклади Івано-Франківська готуються до зими

Опалювальний сезон цьогоріч обіцяє бути складним. Попри це в будинках та закладах міста проводять підготовчі роботи до зимового періоду, щоб зменшити проблеми з опаленням.

Пише Інформатор.

Як йшлося на оперативній нараді в міського голови, ДМП “Івано-Франківськтеплокомунерго” вже з наступного дня після завершення попереднього опалювального сезону затвердило заходи щодо підготовки до сезону опалення 2022-2023.

Станом на сьогодні, 2 серпня, відповідно до цих заходів ремонтні роботи проведено на 23 котельнях і 23 центральних теплових пунктах, що складає майже 66% від планованих показників.

Наразі централізованим опаленням забезпечуються 18 дошкільних закладів, 12 закладів дозвілля дітей і юнацтва, 6 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 26 шкіл і гімназій, 31 лікувальних закладів, 8 закладів культури і 509 житлових будинків.

Також ведуться активні ремонтні роботи в ліцеї №3 на вулиці І. Франка.

Проведені гідравлічні випробування систем опалення. Випробувано 100% теплових мереж підприємств на 132 тисячах кілометрів.

25% франківців забезпечує опаленням котельня на вулиці Індустріальна, тепло подається до 120 будинків і 132 об’єктів бюджетної сфери.

Департамент освіти також активно готується до початку опалювального сезону. В Івано-Франківській громаді є 78 закладів і 18 клубів, які знаходяться на централізованому опаленні, 26 закладів і 3 клуби — індивідуальне опалення,газ, 5 закладів використовують твердопаливні котли і 4 — електрику.

Станом на сьогодні вже перевірили лічильники, вентиляційні канали, зробили ремонт обладнання, теплових установок, мереж тощо.

У закладах освіти видані накази про призначення відповідальних осіб за ефективне використання енергоносіів. До 1 вересня спеціально створені комісії перевірять, чи готові школи до сезону опалення.

Підготовка ведеться і в лікарнях Івано-Франківська. У Першій міській клінічній лікарні проведено ремонт вікон і їхню заміну на енергозберігаючі в терапевтичному, хірургічному та травматологічному відділеннях. Опалення надається централізовано. Котельня знаходиться на території лікарні.

У Центральній міській клінічній лікарні було проведено заміну труб, вікон, вставлені енергозберігаючі двері в усіх корпусах закладу.

Проведені також роботи в Дитячій міській лікарні, перинатальному центрі та інших лікувальних пунктах.

Читайте також: Франківців закликають переходити на індивідуальне опалення.

Анастасія Стецькович

Нагору