Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Хочете побачити об’єкти культурної спадщини Прикарпаття? Тоді вам сюди

Ви переїхали через війну? Залишили свій дім? Завжди хотіли відчути дух Прикарпаття, нашу культуру, силу та природу. У вас є така можливість.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу агентства з розвитку приватної ініціативи.

Запрошують студентів, аспірантів, викладачів, науковців, інших фахівців з числа вимушено переміщених осіб, які працюють, проходять навчання, здійснюють/здійснювали дослідницьку практику в сфері історії, культури, IT, архітектури, мистецтва, літератури, кінематографії, дизайну, психології інших креативних професій.

Для вас організують ознайомчі візити з об’єктами спадщини Івано-Франківщини.

Всього буде 4 одноденні подорожі.

Час – друга половина серпня.

Локації – красиві місця Прикарпаття.

Найцікавіше те, що у всіх бажаючих буде можливість познайомитися з унікальними історіями конкретних мешканців, яких на Івано-Франківщині називають носіями живого спадку предків. Вони підтримують зникаючі культури праці, явища та феномени малих громад області.

У відвідувачів екскурсій буде можливість відвідати садиби, природу, центри та музеї спадщини Вигодської, Долинської, Болехівської, Косівської, Яворівської, Білоберізької громад.

На екскурсіях показуватимуть новостворені продукти для пізнання карпатської спадщини: демонстрації культур праці, кулінарні майстеркласи, інтерактивні екскурсії і особистий досвід господарювання.

Нас як організаторів цікавить зворотний зв’язок про продукти спадщини, свіжий погляд та ідеї щодо її інтерпретації для подальшого застосування в соціальному, економічному та культурному житті громад та України в цілому.

Яка вартість турів?

Вони є безкоштовними Відбір буде відбуватися на конкурсній основі.

Планують сформувати групу з 20 осіб.

Тури організовуються в рамках проекту «Спадщина для розвитку-II: підвищення управлінської спроможності малих громад України через залучення молоді», що виконується за підтримки Національного Фонду США на підтримку демократії (NED).

 

А як подати заявку на участь?

Для участі необхідно заповнити анкету за посиланням. Також треба написати і подати короткий мотиваційний листи (до 1 сторінки) з тим, чому ви маєте взяти участь у подорожах.

Кінцева дата подання заявки – 12 серпня 2022 року.

Точні дати та всі подробиці повідомлять відібраним учасникам до 15 серпня.

Читайте до теми: У Франківську катають на електромобілі до парку Шевченка.

Загальне фото взяте з відкритих джерел.

Нагору