Сезон томатів у розпалі. Зима не за горами, тож пропонуємо вам рецепт консервованих помідорів. Таких ви ще не куштували. Чому? Про це у статті.
Повідомляє Інформатор.
Отож нам потрібна алича – 15 штук, 2 кг помідорів, цукор, сіль, духмяний перець, лаврові листки, кріп, листя смородини і вишні.
У 3-літрову банку слід кинути 15 ягідок аличі, 2 кг помідорів, 2 вершні столові ложки цукру, 1 столову з верхом ложку солі, 4-5 горошин духмяного перцю, 3 великі лаврові листки, жменю суцвіть свіжого кропу, листки смородини (чи вишні).
Окремо треба закип’ятити воду, залити поступово посередині банки. Стерилізуємо в окропі впродовж 15 хв металеву кришку. Накриваємо кришкою банку. Ставимо в каструлю з теплою водою. Коли вода в каструлі буде кипіти, засікти час на 15 хв.
Опісля – вийняти банку, поставити на стіл, застелений махровим рушником, закатати ключем. Тоді перевернути банку сторчма, її закутати рушником. Має стояти добу.
А далі смачні помідори чекатимуть, коли ж їх відкриють.
Читайте також: Квасимо огірки | рецепт від бабусі.