Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Дітки збирали кошти для допомоги ЗСУ на території палацу Потоцьких

Сьогодні, 6 серпня, відбувся благодійний ярмарок на території палацу Потоцьких у Івано-Франківську. 

Про це пише Інформатор.

Це вже 3-ій захід, який проходить за участі дітей. Кошти збирають на допомогу 75-ій бригаді.

На території палацу дітки продають свої іграшки, книжки, які вже прочитали та одяг. Також майстри продають свої вироби: прикраси, товари домашнього вжитку, скляний посуд.

Є зони з різними майстеркласами. Зокрема, плетуть маскувальні сітки, створюють ляльки-мотанки та стріляють у тирі.

 

Крім цього, бабуся з дідусем продають вареники, які робили власноруч.

Інформатор послілкувався з організаторами заходу. Вони розповіли нам про те, що за два попередні заходи зібрали кошти на автомобіль. Його відправлии бійцям, але він пробув на фронті 1,5 години і попав під обстріл. В результаті його пошкодили. А сьогоднішній захід збирає кошти для амуніції, планшетів та всяких речей, які їм потрібні.

Директор комунального підприємства “Простір іноваційних креацій Палацу” Володимир Гайдар розповів нам про те, що цього разу поліція не дозволила вмикати музику на заході і через це довелося відмінити виступи деяких гуртів та проводити все майже без музичного супроводження:

“Але ярмарок працює. Майстеркласи відбуваються. Є багато різних активностей для людей, які хочуть допомогти нашим воїнам. Вони приходять і допомагають: малюють, в’яжуть. Це є така людинолюбча подія, спрямована на те, щоби допомогти нашим воякам. Щоб вони відчули, що тил не опустив руки, не сидить і чекає, коли щось станеться. Тил чим може, тим і допомагає. І так, це не має бути зі сльозами на очах і опущеними руками. Ми залучаємо дітей. діти радіють та тішаться, що вони можуть вже робити дорослі вчинки”.

Також Володимир розповів про те, що на одному з майстеркласів діти зможуть написати листа до воїна:

“Майстерклас на якому роблять ляльки-мотанки ангеликів, до яких прив’язують листівочку і на ній пишуть лист солдату, який зараз на фронті. Всі листи з ангеликами відправляться до воїнів”.

Також організатори кажуть, що це не остання подія і вони допомагатимуть нашим воїнам постійно та чим зможуть.

Читайте до теми: 13777 гривень зібрали діти на благодійному ярмарку у Івано-Франківську

Артем Тригуб 

Нагору