Завтра неділя і за традицією готуємо разом щось смачненьке для себе, друзів, родини. Пропонуємо вам приготувати неймовірно ніжні сирники.
З Інформатором поділилася рецептом франківка Іванна.
Інгредієнти:
- 400 г творогу (9 % жирності);
- 2 яйця, якщо маленькі, то 3 штуки;
- 2 ст. л. борошна, можна рисове або кокосове (і додатково для паніровки);
- 3 ст. л. цукору;
- 3-4 ст. л. олії для смаження;
- 10 г ванільного цукору;
по бажанню можна додати кокосову стружку.
Приготування:
1. Творог потрібно перекласти в миску. Додати дрібку солі, яйця, цукор та ванільний цукор. Я не люблю, щоб сирники були занадто солодкими, але можна додати трохи більше цукру, наприклад 4 ст. л.
2.Після цього, необхідно всі інгредієнти перемішати до отримання однорідної маси.
3.До отриманої сирної суміші додати 2 ст. л. борошна. Якщо сир виявиться досить мокрим, то можна додати на одну столову ложку борошна більше. Але головне не переборщити!
4.Далі потрібно зробити з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см, для цього найкраще змочити руки невеликою кількістю олії. Кульки потрібно придавити руками, щоб вийшли гарні невеликі сирники.
5.Далі потрібно запанірувати сирники в борошні, щоб вони не втратили форму і засмажити до скоринки.
6.Смажити сирники на розігрітій антипригарній пательні на середньому вогні.
Читайте також: Рецепт вихідного дня. Кекс зі згущеним молоком та пиріг з пісочного тіста.