Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Навчання в Прикарпатському університеті буде онлайн. Винятки — перший курс бакалаврату і магістратури

Сьогодні, 8 серпня, відбувся брифінг ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, де розповіли про деталі початку навчального року. 

Повідомляє Інформатор.

Через війну в Україні, складну ситуацію з енергетичною складовою та поширенням пандемії коронавірусу в Європі, навчальний рік для більшості курсів розпочнеться онлайн 1 вересня. Проте першокурсники вийдуть на навчання в очному режимі. Через зміщення вступної кампанії, перший курс як денної, так і заочної форми бакалаврату, почне вчитися з 15 вересня.

“Університет готовий до того, щоб проводити навчання у звичній формі. Для цього сформовані необхідні сховища, вони долаштовуються. Там, де немає, ми підписали угоди з іншими інституціями, де є сховища”, — повідомим ректор ПНУ ім. Василя Стефаника Ігор Цепенда. 

З 1 жовтня на пари підуть першокурсники-магістри. Що ж стосується завершення семестру, то інформація ще буде оновлюватися.

За умов дистанційного навчання, семестр триватиме до середини грудня. Якщо ж ситуація в країні дозволить навчатися в очному режимі, тоді навчання триватиме до 30 листопада. У такому разі, наступні 2 тижні через ситуацію з опаленням пари будуть проводитися дистанційно.

З 15 грудня на студентів чекає самостійна робота, а вже з 9 січня розпочнеться екзаменаційна сесія. З 6 лютого — наступний семестр.

Під час повітряної тривоги, незалежно онлайн чи офлайн режим, навчальний процес буде призупинений.

Читайте також: За чи проти: як франківці ставляться до навчання офлайн (опитування)

Анастасія Стецькович

Нагору