Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

СБУ Прикарпаття затримала колаборантку, яка повідомляла про позиції ЗСУ

Місцева жителька Покровського району на Донеччині збирала та передавала інформацію про розташування і зброю української армії російським бойовикам.

Пише Інформатор з посиланням на Службу безпеки.

Зрадниця передала ворогам координати складу боєприпасів ЗСУ, повідомила про пересування техніки та надала відомості про підрозділ наших бійців, який стояв неподалік її села.

Унаслідок цього, окупанти планували нанести ракетних удар по позиціях українських військових. Вони встигли змінити своє розташування завдяки своєчасному реагуванню сил оборони України. Але про це колаборантка також повідомила російському розвіднику.

Він вийшов на жінку через соцмережі і запропонував співпрацю. Бойовик брав участь у незаконному збройному формуванні так званої “днр” збройних сил рф.

Зрадницю затримали в її будинку. В неї вилучили телефон, через який відбувалося спілкування з ворогом.

Жительці Донеччини повідомлено про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів України, рух переміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

За скоєне їй загрожує від 5 до 8 років.

Викриття злочину проводили співробітники управління СБУ в Івано-Франківській області спільно із Головним управлінням СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Анастасія Стецькович

Нагору