Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківців просять не захаращувати великогабаритними відходами контейнерні майданчики

Франківці стали більше викидати великогабаритних і будівельних відходів. Проблема у тому, що часто їх привозять на контейнерні майданчики, чого робити не можна. 

Повідомляє Інформатор.

У Франківську найбільш проблемних майданчиків, куди звозять габаритне сміття, – 20. У списку, наприклад, Незалежності, 152, Хоткевича, 83 і Героїв УПА. Будівельні відходи вивозять, однак мешканці знову смітять. Про це на оперативній нараді в мера розповіла заступниця директора ПрАТ “Автотранспортне підприємство-0928” Ірина Ружицька. Вона звернулася до мешканців з проханням не засмічувати контейнерні майданчики.

Так, у липні “АТП-0928” вивезло на “Полігон” понад тисячу тон великогабаритних відходів. Близько половини – те, що знайшли на контейнерних майданчиках.

В Івано-Франківську “АТП-0928” обслуговує 229 контейнерних майданчиків. За них 1028 контейнери для ТПВ, 425 – для роздільного збору. Вивіз сміття відбувається щодня.

Великогабаритне та будівельне сміття можна привезти на територію підприємства на вулицю Максимовича, 11.

Графік роботи:

  • Понеділок-п’ятниця: з 8:00 до 17:00
  • Субота-неділя: вихідний
  • Обідня перерва: з 12:00 до 13:00

Також великогабаритні відходи можна відвезти на полігон у село “Рибне”.

Як додав заступник міського голови Михайло Смушак, у Франківську проблем із вивезенням сміття немає. Це робили навіть тоді, коли був дефіцит палива. Щодня на полігон з Івано-Франківської МТГ вивозять 1330 метрів кубічних сміття. Чому ж мешканці викидають великогабаритні відходи? На думку Смушака, це пов’язано з тим, що у місто переїхали мешканці, які по-іншому вдома викидали сміття. Однак поступово вони змінюють свої звички.

Читайте також: Смітять, де завгодно: як у Тисмениці прибирали територію від сміттєзвалищ.

Нагору