Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківців запрошують пробігти дистанцію на підтримку ЗСУ: як взяти участь

У середу, 24 серпня, пройде благодійний забіг “Вишиванка IF RUN”. Виручені кошти спрямують на закупівлю рацій для прикарпатських бійців. 

Повідомляє Інформатор.

На пресконференції щодо забігу директор Департаменту молодіжної політики і спорту Віталій Матешко розповів, що забіг буде проводитися на міському озері. Вибрана ця локація невипадково, адже озеро — рекреаційна зона та зручне місце, щоб рухатися на свіжому повітрі. Окрім того, там облаштована бігова доріжка.

На початку планують зробити невелику розминку. О 9 годині розпочнеться забіг двома дистанціями — 3 і 9 км (1 і 3 кола навколо озера відповідно). У випадку тривоги комітет на місці прийматиме рішення про продовження забігу. До слова, біля озера – 23 ліцей з укриттям.

У забігу можуть брати участь і діти. Вони можуть пішки пройти дистанцію.

“Ми повинні проводити для дітей рухливих заходів. Адже дітки так само реагують на різні події та потребують нашої уваги. Дорослим теж треба відволіктися, тож ми робимо важливу справу”, — зазначила членкиня Федерації легкої атлетики в Івано-Франківській області Тетяна Ляхович. 

Захід організовує “Біговий клуб Нелі Непорадної” разом з “Фондом Віктора Вінтоняка” за інформаційної підтримки ГО “Мами Прикарпаття” та за сприяння міської ради.

Зареєструватися на забіг потрібно заздалегідь на сайті. До 14 серпня участь в обидвох дистанціях коштує 550 грн, а з 14 до 22 серпня — 600 грн. У пакет учасника входить медаль фінішера, стартовий номер і футболка-вишиванка.

Кошти будуть перераховані Координаційному центру #SaveUkraineNow. Планують зібрати 150 тисяч гривень, щоб закупити засоби зв’язку для координації між підрозділами прикарпатських захисників. Також на місці буде скринька для пожертв.

Наразі зареєструвалося більше 30 осіб. Організатори розраховують на понад 200 учасників, як було раніше.

Інформатор закликає доєднатися до забігу та допомогти цим нашим військовослужбовцям.

Анастасія Стецькович

Нагору