Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Для шкіл Прикарпаття виділили 20 млн на укриття — готові менше половини

Сьогодні, 12 серпня, відбувся пресбрифінг в ОДА щодо підготовки до нового навчального року.

Повідомляє Інформатор.

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук зазначила, що в області є 1208 навчальних закладів, з яких 39,2 % готові до початку навчання. Серед закладів: школи, дитсадки, професійно-технічні училища, ВНЗ.

Спеціально створені комісії провели перевірку навчальних об’єктів. За результатами обстежень було визначено, що готові для призначення 89 захисних споруд цивільного захисту. У 338 закладах освіти організовано споруди подвійного призначення та найпростіші укриття.

Загалом в Івано-Франківській області виділили 20 млн гривень, щоб облаштувати укриття. Світлана Онищук зазначає, що кошти ще будуть виділятися. Адже війна продовжується і безпека повинна буде відповідна.

У якому режимі буде проходити навчання, будуть вирішувати батьки дітей спільно з керівниками навчальних закладів.

Директор департаменту освіти ОДА Віктор Кімакович зазначає, що який би не був обраний батьками спосіб навчання, навчальний заклад має бути готовий до офлайн-уроків. Наразі всі заклади області пройшли перевірку та отримали певні зауваження та рекомендації.

Робота комісії триває щоденно.

“З 604 шкіл, які є в нашій області, 55 фізично не можуть мати укриття. Для учнів таких закладів перебачено або дистанційне навчання, або навчання в тих школах, де є укриття. Знову ж таки, вирішувати будуть батьки“, — сказав Віктор Кімакович.

Анастасія Стецькович

Нагору