Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Щомісяця дивуватиме прем’єрами: франківський драмтеатр розпочинає новий сезон

Театральний сезон в Івано-Франківську розпочнеться мистецьким проєктом “Бій за Україну”. Покажуть його на головній сцені драмтеатру у вівторок, 16 серпня.

Повідомляє Інформатор.

З нагоди відкриття сьогодні відбулася пресконференція, на якій були присутні гендиректор театру і народний артист України Ростислав Держипільський, заслужена артистка України Надія Левченко та актор театру і кіно Любомир Валівоць.

Ростислав Держипільський розповів, що минулий сезон в театрі був одним із найскладніших. Попри це, театр зустрів майже 60 тисяч глядачів і зіграв 5 прем’єр. На кожну із вистав благодійно віддавали квитки для переселенців. Цьогоріч також переселенцям безкоштовно даватимуть 50 квитків на “велику” сцену і 30 – на “камерну”.

Минулий театральний сезон почали в Маріуполі виставою “Дванадцята ніч, або Що захочете!” за В. Шекспіром.

“Презентували виставу в Маріуполі, цвітучому й перспективному місті, яке зараз зруйноване. Я вірю, що після нашої перемоги і місто Марії, і Театр ми відбудуємо. Тому новий сезон розпочинаємо “Боєм за Україну”. Цей сезон вирішальний — це наша битва, в якій ми маємо перемогти і захистити свої цінності”, — сказав Ростислав Держипільський.

З цією ж виставою на День Незалежності хочуть виступити з онлайн-трансляцією на горі Піп Іван. Це спільний проєкт з Прикарпатським національним університетом. Головний меседж — показати, що українці — найкраща нація. Що ми боремося, і переможемо.

Відсьогодні також стартує робота над новим проєктом “Сватання на Гончарівці” від Олексія Гнатковського. Ростислав Держипільський поділився, що планує почати роботу над виставою за мотивами “Лісової пісні” та “На полі крові” Лесі Українки.

У вересні буде прем’єра “У джазі тільки дівчата”, яка мала вийти ще минулого сезону. Загалом планують тішити глядачів новими виставами щомісяця.

До складу акторів у новому сезоні доєдналися двоє зірок Ірма Вітовська та Любомир Валівоць. Тож новий театральний сезон обіцяє бути насиченим і цікавим.

Репертуар на серпень дивіться тут.

Читайте також: “Бій за Україну”: 10 травня стартуватиме проєкт до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом

Анастасія Стецькович

Нагору