Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Лосось у мультиварці | простий рецепт на вихідні

Корисні властивості лосося складно недооцінити — це джерело жирних кислот Омега-3 та вітаміну D. Він допомагає для роботи мозку, нервової системи, потрібен для суглобів і шкіри. А ще лосось — джерело білків, тож стане чудовою стравою для здорового раціону харчування.

Пише Інформатор.

Рецептом лосося в мультиварці поділився читач Інформатора Олександр, який запевняє, що приготувати смачну рибу зможе кожен і часу на це багато не потрібно.

Для приготування потрібні:

  • лосось
  • лимон
  • сіль і спеції
  • сушені трави
  • рослинна олія

Спочатку лосось потрібно замаринувати. Для цього охолоджену чи розморожену рибу треба гарно промити і витягнути кісточки, якщо такі знайшли. Тоді відділити шкірку і порізати рибу на невеликі шматочки.

Потім розріжте лимон та скропіть рибу лимонним соком. Посоліть, додайте спеції до смаку. Зверху Олександр посипає лосось сушеними травами, але їх потрібно небагато — достатньо однієї щіпки.

Залиште рибу маринуватися на пів години. За цей час змастіть форму для приготування олією (наприклад, соняшниковою). Тоді перекладіть лосось у форму і добавте до нього декілька шматочків лимона.

Форму покладіть у мультиварку над посудиною з водою і налийте в неї приблизно пів літра води. В налаштуваннях мультиварки оберіть функцію “приготування на парі” і залиште до 20 хвилин. Головне рибу не перетримати, каже Олександр. Бо тоді вона вийде сухою і несоковитою.

До лосося можна приготувати гарнір. Ідеально підійдуть рис, запечені чи тушковані овочі.

Смачного!

До речі, Олександр займається фотографією, тож їжа нерідко потрапляє в його об’єктив. Світлини можете подивитися нижче:

Анастасія Стецькович

Нагору