Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Чинив опір та травмував поліціянтку. У Франківську засудили водія

Нещодавно, 3 серпня, в Івано-Франківську засудили чоловіка, водія, за опір поліції.

Повідомляє Інформатор з посиланням на вирок суду.

Так, 12 серпня минулого року на вулиці Січових Стрільців у Франківську автомобіль “Subaru Forester” рухався  смугою для громадського транспорту.

Велопатруль його зупиняв, однак водій не виконав цю вимогу й почав зміщувати автомобіль ліворуч, в смугу руху в напрямку вулиці Мазепи.

Поліціянтка розмістилася перед автівкою та повторила вимогу про зупинку. Водій знову не зупинився. Далі поліціянтка розташувалася біля лівої частини автомобіля і знову повторила вимогу зміститися до правого краю проїзної ділянки дороги. Керманич поїхав прямо. Через це автівка зачепила поліціянтку – у неї травмувалася нога.

У суді обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення (частина 2 статті 342 Кримінального Кодексу України) не визнав. Каже, тоді підпрацьовував таксистом, зареєстрованим не був. У машині сиділа вагітна пасажирка, яка поспішала. Водій продовжував рух по смузі руху для автобусів, бо, на його думку, він був керманичем маршрутного таксі та мав право рухатися по цій смузі. Він гадає, що жодних підстав для зупинки не було.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання – 25 500 гривень штрафу. Цивільний позов потерпілої поліціянтки задовольнили частково.

Читайте також: Терорист та зрадник: на Прикарпатті судитимуть “стрільця”.

Нагору