Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Шахраї атакують: прикарпатців ошукали майже на 100 тисяч гривень

Прикарпатці хотіли розібратися із онлайн-застосунком банку та придбати речі в інтернеті, а натомість стали жертвами шахрайств.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу поліції області.

1. До поліції Городенки звернулась місцева мешканка. Жінка заявила, що вона розмістила оголошення про продаж товару. Невдовзі до неї зателефонував “псевдо” покупець і повідомив, що хоче придбати товар і щоб оплатити – відправила невідоме посилання.

Довірлива жінка перейшла за ним і вказала всі свої банківські дані. За лічені хвилини з її картки було знято майже 58 тисяч гривень.

2. Наступною до поліції звернулася 39-річна мешканка Городенківської ТГ. Жінка хотіла придбати дрова в інтернеті. Вона перерахувала продавцю 10 000 гривень на банківську карту. Проте обіцяних дров так і не отримала, а шахрай – зник.

3. Далі до тлумацьких поліцейських звернулась 69-річна мешканка Обертина. Жінка розповіла, що до неї зателефонували “псевдо” працівники  банку і сказали, що з її карти намагаються зняти кошти.

Увійшовши в довіру жінки – шахраї  перевели з її карти 12 000 гривень.

4. За схожою схемою аферисти ошукали мешканця Надвірнянщини. Чоловік перейшов за посиланням мобільного додатка одного із банків та натиснув на кілька цифр для підтвердження входу. А згодом виявив, що з банківської карти зникло 15 тисяч гривень.

Наразі поліцейські проводять розслідування. Та просять бути обачними:

  • Правоохоронці нагадують краянам: не повідомляйте невідомим особам свої персональні та банківські дані.
  • А ще будьте обачними в мережі: не заходьте на невідомі сайти та не переходьте за підозрілими посиланнями.
  • Про будь-який факт чи спробу шахрайства повідомляйте на “102”.

Фото взяте з відкритих джерел.

Нагору