Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Скільки цьогоріч коштує портфелик першокласника

Не всі учні цього року підуть на офлайн-навчання до школи, але в тих закладах освіти, де облаштоване укриття, школярі навчатимуться очно. Найскладніше для гаманця батьків “укомплектувати” першокласника, адже юному школяру чи школярці треба купити форму, рюкзак і необхідні канцтовари. Ми вирішили дізнатися скільки коштує цього року такий портфель для першачка. Тож цінники можете дізнатися нижче.

Пише Інформатор.

Наплічники для хлопця коштують в середньому від 500 до 600 гривень, залежно від розміру рюкзака та матеріалу. Найдешевший ранець для дівчинки знайшли за 368 гривень, а найдорожчий — за 731 грн.

Після того, як ранець обраний, придбати до нього потрібно пенал. Їхня вартість коливається від 30 грн за звичайний пенал із замком до 100 грн за пенали з відділеннями для ручок і олівців.

Вміст пеналу обійдеться приблизно в 75 грн: ручка (10 грн), олівець, точилка і гумка для нього (15 грн), циркуль (30 грн), лінійка (20 грн).

Приладдя для письма купили, а писати то де?

Цінники на зошити нині дещо кусаються. Зошити на 12 аркушів у косу лінійку знайшли за 8,50 грн, на 18 аркушів у клітинку та лінійку — за 10,60 грн.

Зошит на 48 листків буде коштувати 21,50 грн, а на 96 — 43,10 грн.

Рекомендуємо для першачків купувати зошити в пачках, так виходить значно вигідніше.

А ще ми знайшли такі патріотичні зошити:

Обгорнути зошит коштуватиме 26,30 грн за 10 обкладинок, а книжки — за 40 грн.

Ну і куди ж без щоденника? Записник для оцінок коштує 70-80 грн у твердій обкладинці і до 150 грн за м’яку палітурку.

Читайте також: Скільки закладів освіти Прикарпаття готові до очного навчання

Анастасія Стецькович

Нагору