Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Івано-Франківську відкрили Гуманітарний хаб Луганщини

Сьогодні, 20 серпня, відбулося відкриття Гуманітарного хабу Луганщини, в якому видали допомогу 550 переселенцям (дорослі та діти). Вони переїхали у Івано-Франківськ з Луганської області.

Пише Інформатор.

Хаб відкрили у співпраці з владою нашого міста та Сєвєродонецької районної ВЦА.

Станом на зараз у хабі працюють працівники з Сєверодонецька та Новопсковська.

Інформатор поспілкувався з головою Сєвєродонецької РДА Романа Власенка.

Він розповів, що першим центром допомоги для ВПО з Луганщини стало місто Дніпро. Потім був Львів, а зараз – Івано-Франківськ:

“Сьогодні видають саме продукти харчування. У нас були оголошення у соц. мережах. Також була створена гугл-форма для реєстрацій безпосередньо луганчан, які тут перебувають. За тими потребами, про які написали люди у гугл-формах, ми створили список”.

Також він додав, що список поділили на кілька груп, аби усі охочі отримали допомогу:

Ми розуміли, що за один день не зможемо видати 700 пакетів з продуктами.”

Крім цього, Романа Власенко розповів, що на сьогоднішній день виїхало близько 90 % мешканців Сєверодонецького району, де були самі активні бойові дії. 10 % ще залишилося в тому районі:

“Я думаю, що нас очікує ще 2-ий етап виїзду людей з окупованої території Луганщини ближче до зими. Коли люди зрозуміють, що на тих територіях прожити зиму буде фактично неможливо”.   

Станом на сьогоднішній день, на Прикарпатті зареєстровано 5500 ВПО з Луганщини. 2500 людей перебуває в Івано-Франківську.

Читайте до теми: Як при франківському Карітасі працює центр для переселенців.

Артем Тригуб

Нагору