Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Еспресо-тонік та холодний чай: рецепти прохолодних напоїв

Спека знову повернулася до міста, а це означає що потрібно її втамовувати. Ми підготували для вас прості та смачні рецепти прохолоджувальних напоїв.

Пише Інформатор.

Холодний чай з імбиром та лаймом

Інгредієнти:

  • 2 л води;
  • 8 пакетиків чорного чаю;
  • сік одного лайма;
  • 200 г цукру;
  • 100 мл журавлинного соку;
  • невеликий шматочок імбиру (нарізаний);
  • цедра 1 лайма, нарізана стрічками.

Приготування:

  • Спочатку у посудині змішуємо воду, цукор, імбир та цедру лайма. Все це доводимо до кипіння.
  • Варите суміш до тих пір, поки цукор не розчиниться.
  • Потім коли розчинилося, залишаєте суміш на 10 хв, щоб охололо. Ну а потім потрібно процідити.
  • Наступник крок – заварювання чайних пакетиків. По часу 3-5 хв. Чай охолоджується до кімнатної температури. Ну а потім поставте у холодильник.
  • І останнє: додаєте журавлинний сік та імбирний сироп частинами.

Еспресо-тонік

Насправді приготування цього напою дуже просте:

  • Спочатку беремо склянку 350 мл, потім наповнюємо її повністю льодом, до країв.
  • Далі у склянку наливаєте тонік та залишаєте охолоджуватися.
  • Поки тонік з льодом охолоджуються, ви готуєте еспресо з меленої кави.
  • Ну і останній пункт – обережно виливаєте еспресо на лід з тоніком.
  • Також за бажанням можна використати щось для декору, наприклад якісь фрукти.

Ну а потім – смакуєте!

Нагору