Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Чотирьох прикарпатців обдурили більш як на 100 тисяч гривень

За минулі вихідні шахраї видурили кошти в трьох мешканок і одного мешканця Франківщини. Серед аферистів: псевдоволонтер, представник банку, орендодавець та продавець.

Пише Інформатор з посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

На днях поліція отримала повідомлення від франківки, яка розповіла, що стала жертвою шахрая. Жінка в соцмережах збирала кошти для ЗСУ. Їй написав начебто відомий волонтер, який запропонував допомогти у зборі коштів.

Щоб отримати більше інформації, потерпіла мала перейти за надісланим їй від волонтера посиланням. Жінка повірила і почала переказувати гроші: спочатку 8 тисяч, а потім майже 40 тисяч наче на реабілітацію військовослужбовця.

Коли гроші були надіслані, аферист обірвав зв’язок з франківкою та видалив листування.

Ще один випадок стався з 71-річною пенсіонеркою. Їй напередодні зателефонувала невідома особа, яка представилася працівником банку і запевнила, що через воєнний стан установа проводить ідентифікацію клієнтів. Тому треба повідомити код, який прийшов смс-повідомленням. Пенсіонерка так і зробила, через що з її рахунку списали 36 800 гривень.

Жертвою аферистів стала також 18-річна мешканка Івано-Франківська. Вона повідомила, що на відомій Інтернет-платформі знайшла оголошення про оренду квартири, вартістю в 5300 грн. Тоді зателефонувала до власника квартири, який зазначив, що необхідно перечислити завдаток за перший і останній місяці проживання в розмірі 10 600 грн. Заявниця переказала гроші, після чого аферист перестав відповідати на дзвінки.

Ошукали і 62-річного мешканця смт. Обертин. В інтернеті він знайшов оголошення про продаж мотоблока. Коли чоловік зателефонував за вказаним номером, то продавець попросив скинути 3 тисячі завдатку за товар, а ще 2 тисячі на транспортування. Прикарпатець так і зробив, після чого псевдопродавець зник і перестав відповідати на дзвінки.

За всіма фактами розпочато досудове розслідування.

Інформатор закликає не довіряти незнайомцям та не повідомляти нікому свої особисті дані.

Читайте також: Довірливу прикарпатку обдурили майже на 30 тисяч гривень

 

Нагору