Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Прикарпатті викрили і будуть судити двох колаборантів, які мали здійснити держпереворот

Затримані фігуранти співпрацювали з рф і готували насильницьку зміну влади та повалення конституційного ладу.

Пише Інформатор з посиланням на СБУ в Івано-Франківській області.

Обвинувачених викрили на початку повномасштабного вторгнення цього року. Зловмисники координувалися росіянами та окремими членами ГО “Український вибір”.

Колаборанти в період анексії Криму і захоплення рф Луганської та Донецької областей співпрацювали з політичними структурами Віктора Медведчука. Обговорювали плани про створення єдиної держави з росії, білорусі та України. Але очікуване фінансування з боку Медвечука так і не надійшло, тому чоловіки почали діяти окремо. Забезпечити їх грошима пообіцяв представник рф, який має зв’язок з російськими спецслужбами та урядом.

Зрадники створили і очолювали організації, які мали розповсюджувати російську пропагнаду. Однодумці та учасники підпорядкованих їм громадських організацій мали зібратися у Києві та оголосити про відсторонення Президента, розпуск Верховної Ради і Уряду.

Також фігуранти шукали колишніх військових, які мали захопити адмінбудівлі, вузли комунікацій, мости, сховища та вчиняти насильство щодо представників влади. Зокрема, на заході України таких осіб хотіли знайти близько 500.

Під час обшуків, які пройшли після затримання фігурантів, вилучено кошториси, списки учасників майбутніх незаконних владних та силових структур, маніфести до громадськості і силовиків, переліки необхідної зброї, майна та техніки.

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області, а процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Читайте також: На Прикарпатті судитимуть псевдопрокурора “ЛНР”

Нагору