Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську урочисто погасили благодійну марку “Пес Патрон”

Сьогодні, у Головному управлінні ДСНС в Івано-Франківскої області урочисто погасили марку Укрпошти, де зображений улюбленець українців Пес Патрон.

Повідомляє Інформатор.

За війну Укрпошта випустила шість марок. А цю марку випустили у співпраці з ДСНС. Вона присвяченими усім рятувальникам. Це перша благодійна марка. У вартість кожної додали плюс вісім гривень. За виручені кошти закуплять потужний розмінувальний автомобіль, яким можна керувати дистанційно. А решту – спрямують на допомогу тваринам.

Блок складається з восьми марок, кожна різна. Прикарпаття отримало близько 20 тисяч марок. Наступну марку планують присвятити «Євробаченню», розповів керівник Івано-Франківської обласної дирекції «Укрпошти» Михайло Рудий.

Пес Патрон став талісманом рятувальників та саперів, які працюють разом із собаками. Тварина відчуває, де може бути заміновано і повідомляє піротехніку.

“Пес Патрон став улюбленцем дітей, він відвідує лікарні та дітей, це символ непереможності українського духу. Феномен Патрона в тому, що він став улюбленцем, талісманом відбивання чорних сил, які йдуть в Україну”, – каже начальник Управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький.

Загалом за війну рятувальники ліквідували 150 тисяч вибухонебезпечних предметів.

На урочистості завітали представники влади, міський голова Франківська Руслан Марцінків та голова ВЦА Світлана Онищук. А ще – рятувальники, сапери, кінологи з хвостатими помічниками.

Софія Сіренко

Нагору