Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Одяг, взуття, книги та аксесуари: в Івано-Франківську проходить благодійний гараж-сейл

Розпродаж відбувається сьогодні, 2 вересня, на терасі “Промприлад. Реновація”. Виручені кошти передадуть на закупівлю авто для армії, чим займається фонд письменника Сергія Жадана.

Повідомляє Інформатор.

Попри холодну та дощову погоду, охочих придбати щось цікаве для себе зібралося немало. А продавців речей – ще більше.

Благодійний ярмарок організувала спільнота “Ластівка”. Обов’язковою умовою для участі в розпродажі була попередня реєстрація для продавців. Сьогодні принесли різні товари, серед яких брендові речі, хендмейд, книжки (як сучасні, так і старіші видання), аксесуари, картини, посуд та інше. На місці також можна заплести косички чи залучити дітей до ігор.

Співорганізаторка Поліна Дудченко каже, що ідея сейлу виникла під час зустрічі за горнятком кави. Серед організаторок – переселенки з Харкова, Києва, також мешканки Франківська.

Сама Поліна з Херсона. Розповіла, як вимушено покидала рідне місто через війну,  при собі мала лише невеликий рюкзачок з мінімальною кількістю одягу. Тоді поспілкувалися з дівчатами і зрозуміла, що в багатьох зараз така ж ситуація. Тож вирішили зробити продаж речей, щоб кожен зміг придбати необхідне за доступними цінами.

“Я, наприклад, придбала для себе тарілки, а ще теплий плед. Обожнюю затишок, він для мене дуже важливий. Тому цей гараж-сейл – те, що потрібно зараз людям. Ми також робимо хорошу роботу, бо виручені кошти відправляємо для фонду Сергія Жадана, який збирає зараз гроші на 100 автівок для ЗСУ”, – ділиться Поліна.

На розпродажі також була співзасновниця проєкту “КО-хати” Анна Пашинська, що зараз займається облаштуванням житла для переселенців. Дівчина продає еко-вироби, які попередньо виготовляли учасники різноманітних воркшопів. Серед робіт: підсвічники, керамічний посуд, вироби з металу, переробленого пластику, дерева, скла.

За сусіднім столиком придбати можна книги. Знайдеться щось як для любителів Стівена Кінга, так і для діток (наприклад, розмальовки). Продають вузькоспеціалізовану літературу, абетки, романи, детективи тощо.

Продавчиня Аня зазначає, що хіт сьогоднішнього дня – книга про історію Станіславова. Книги в середньому коштують від 50 до 500 грн, але більшість одиниць значно доступніші, ніж у магазинах.

Гараж-сейл триватиме до 20:00, тож доєднуйтеся!

Анастасія Стецькович

Нагору