Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Рецепт домашніх чебуреків

Похмурі вихідні продовжуються, а це означає час для готування. Сьогодні ми для вас підготували рецепт смачних домашніх чебуреків.

Пише Інформатор.

Інгредієнти: 

Тісто:

  • 500 г муки,
  • 1 яйце,
  • 1 ч. л. солі,
  • 250 мл гарячої води,
  • 3 ст. л. олії.

Фарш:

  • 1 кг м’яса,
  • 100 мл холодної води,
  • 400 г цибулі,
  • Сіль і перець на смак,
  • Петрушка також на смак.

Приготування:

Тісто:

1.Кидаємо на 500 г муки, 1 ч. л. солі, перемішуємо. Вбиваємо туди ж 1 яйце та добавляємо 3 ст. л. олії, це все трішки перемішуємо. Далі нам потрібна кип’ячена вода, яка постояла 5 хв, 250 мл (велика чашка для чаю) виливаємо воду в тісто та перемішуємо, спочатку ложкою, адже буде гаряче. Потім поступово починаємо місити руками, тісто має бути теплим та з жовтим відтінком.

2.Якщо прилипає до рук, то можна добавити муки, але не багато, щоб його не забити.

3.Залишаємо тісто на 15-20 хв під рушником.

Фарш:

1.На 1 кг фаршу добавляємо 100 мл холодної води, кидаємо туди сіль, перець, петрушку та перемішуємо. Нарізаємо маленькими шматочками цибулю 400 г (велика цибулина) добавляємо туди ж у фарш і це все перемішуємо.

2.З тіста виліплюємо маленькі кульки, розкатуємо їх, накладаємо фарш та заліплюємо, робимо це все око.

Розігріваємо пательню, добавляємо олію так, щоб одна сторона чебурека повністю була змочена, жаримо на маленькому вогню 3-4 хв на одній стороні, та на іншій.

Смачного!

Читайте також: Рецепт вихідного дня. Найсмачніша сирна запіканка.

Нагору