Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Танцює і збирає кошти на допомогу ЗСУ: історія 11-річної франківки Альбіни Кулакової

11-річна франківка Альбіна Кулакова професійно займається танцями понад 6 років. Була на різних фестивалях та конкурсах. Минулого року перемогла у конкурсі “Міні Принцеса України”. Дівчинка не змогла бути осторонь війни в нашій країні. Тому вирішила приходити на “стометрівку” і танцювати, а гроші збирати на допомогу ЗСУ.

Пише Інформатор.

За шість виступів вона вже зібрала 30 000 гривень і не збирається зупинятися.

Ми поспілкувалися з Альбіною. Дівчинка каже, що хотіла допомогти ЗСУ, але не знала як. Ідею виступів у центрі міста запропонувала мама і Альбіна підтримала цю ідею:

“Я бачила, як допомагали такі самі діти, як я. Вони збирали і віддавали гроші на ЗСУ. І я хотіла теж саме танцями, тому що танці всім подобаються. Танці це велика частина мого життя. Кожен допомагає, як може. Хтось зброєю в руках, хтось волонтерить, хтось робить благодійні проєкти, а хтось працює, щоб працювала й економіка”.

Альбіна разом з подружками

Дівчинка говорить, що на танці її відвела мама:

“В 5 років я ще сильно не розуміла, але мама бачила, що в мене після занять горять очі і мені це подобається. Потім я пішла вже в більш старшу групу до іншої студії. І якраз в ній вже займаюся професійно 6 років. Мені то дуже подобається, я розвиваюся”.

Альбіна танцює в різних стилях. Використовує елементи хіп-хопу, модерну та джаз-фанку:

“Я танцюю під українські сучасні пісні, які створені під час війни. Рухи і танець взагалі вигадую сама, але якусь комбінацію беру з танцю, якусь із сольного виступу. І в мене так складається взагалі свій танець. Коли я була за кордоном, займалася у відомого хореографа онлайн. Звідти теж брала комбінації. Він часто під українські пісні танцював. Деякі з них я теж вирішила взяти. Якщо я знаходжу сучасну музику, і вона мені подобається, то я одразу під неї вигадую танець”.

Також танцівниця додає, що займається також блогерством, акторством та є моделінгом.

Ми запитали про те, чи було страшно дівчинці вийти на “стометрівку” і почати танцювати. Вона відповіла:

“Це не так, як на чемпіонатах і різних конкурсах. Я танцюю в центрі, і люди ходять по своїх справах: Дехто залишається, дехто просто кине гроші і йде. Зазвичай аудиторія позитивно реагує. І мені було трохи страшно, я дуже хвилювалася перший раз. Але мене підтримали тренерка з танців і мама. Я згадала, для чого я це взагалі роблю, і тому я все-таки вирішила зробити цей перший крок”.

За 6 разів Альбіна зібрала 30000 гривень і не збирається зупинятися. Каже, що ціль не маленька, але озвучувати її поки не хоче:

“Я звикла спочатку діло зробити, а вже потім говорити. Натхнення у мене не зникне, тому танцюю, доки дозволяє погода”.

Перший виступ Альбіни на “стометрівці” відбувся 11 серпня. Мама Тетяна Кулакова каже, що спочатку не уявляла, як можна організувати це на вулиці:

“Вона танцює виключно в шкарпеточках, тож треба були татамі [японський солом’яний мат для покриття підлоги]. Ми звернулися до наших тренерів. Вони нам допомагають з організацією: татамі, колонка. Виникла ідея, що ми можемо її талант направити в благодійну справу. Це так і сталося”.

Окрім того, що люди кидають кошти під час виступу її доньки, знайомі надсилають кошти ще на картку:

“Вони дуже добре знають Альбіну і хочуть допомогти скоріше зібрати гроші. Вона не каже, яку суму хоче зібрати. Після виступу дитина приходить додому і одразу лягає спати”. 

Альбіна точно знає, нащо вона це робить. Ми розмовляли з нею, коли на вулиці було прохолодно. І після нашої розмови вона продовжила далі танцювати.

Інформатор транслював виступ дівчинки. Лишаємо на нього посилання.

Читайте до теми: У Франківську діти допомагають ЗСУ, продаючи на вулиці

Артем Тригуб

Нагору