Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Пошкодили машину і зникли: що робити у такому випадку

Бувають у житті неприємні ситуації з автомобілями: вони ламаються, перестають працювати або потрапляють у ДТП. А дорожньо-транспортні пригоди стаються будь-де: на дорозі під час руху автівок, у місті через затори чи за містом. А трапляється і таке, коли аварії відбуваються на парковці і без відома власника однієї з автівок. Як діяти в такому випадку?

Автівку Інформатора зачепили на парковці, а місце ДТП покинули.

Прийшовши на парковку, ми побачили кілька подряпин на автомобілі. Вони не є критичними, але з’явилися саме під час стоянки автівки на парковці.

Що робити у такій ситуації? До кого звертатися, якщо винуватця ДТП немає? Чи можливо взагалі довести те, що сталася ДТП?

По-перше, треба заспокоїтися, а, по-друге, одразу викликати поліцію.

Кожна парковка у Івано-Франківську, що охороняється, має бути обладнана камерами відеоспостереження. Тому, обираючи місце для паркування автомобіля, запитайте у працівників території, чи є тут камери.

Наша парковка була під відеонаглядом. Відповідно ми звернулися до працівників, які знайшли відеозапис з аварії та фотографію з державним номером автомобіля винуватця.

Цей запис ви надаєте працівникам поліції та пишете відповідну заяву про те, що сталося. В ній ви все детально описуєте. Так, ми автівку залишили на парковці і не чіпали її з 23 по 31 серпня.

Задокументувавши все в заяві, вам треба буде зателефонувати у свою страхову компанію, аби повідомити їх про ДТП та дізнатися страхову компанію автівки, яка пошкодила вашу машину. Ми це зробили завдяки тому, що знали номерні знаки іншого автомобіля.

Після цього ви зв’язуєтеся зі страховою компанією винуватця і їдете до них в офіс, аби задокументувати все та дати можливість експерту з оцінки оглянути пошкодження вашої автівки.

Одразу повідомимо, що всі ці процедури займають багато часу. Тому варто розраховувати, як мінімум, на 4-5 годин, аби вирішити усе за один день.

Після того, як всі документи написані, треба чекати. Це процес довгий, але все буде зроблено законно та вашу автівку відремонтують.

Бажаємо залізних нервів вам і вашому “коневі”.

Читайте до теми: Під наркотиками збив людину і не виплатив компенсації рідним — на Франківщині засудили водія

Нагору