Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Тригерні теми й багато сексу. У Франківську Ірена Карпа презентувала новий роман

У цій книзі багато сексу й підняті важливі тригерні теми. Сьогодні, 5 вересня, в Івано-Франківську письменниця Ірена Карпа презентувала новий роман “Тільки нікому про це не кажи”. 

Повідомляє Інформатор.

Книга має рейтинг 18+. У ній багато сексу та матюків, а ще роман легкий для читання. Це те, за що люблять читачі творчість Ірени Карпи.

Цього разу авторка взяла нові жанри – психологічний трилер та детектив. Це книга з цілісною історією. Головна героїня – Марго – фотографка у Парижі. Має українські корені. Офіційно вона знимкує немовлят, а от “неофіційне” життя її куди цікавіше. Зокрема, Марго любить відвідувати секс-вечірки. Події розгортаються під час карантину. Паралельно в Україні відбувається серія вбивств педофілів. Запитання – хто це робить? А про це ми дізнаємося вкінці книги.

“У книжці порушені дуже серйозні теми – табуйованість розмов про насильство. Чому мовчать жертви насильства, який секс дозволений і заборонений (коли є неповнолітні чи примус). Багато тем будуть тригерити суспільство. “Тільки ніколи про це не кажи”, – це фраза, яку найчастіше чують жертви насилля. Бо з тобою ніхто не буде дружити, бо тобі все одно ніхто не повірить… Це те, що треба проробляти, бо віктімблеймінг – це дуже неправильно. Треба карати винних, а не жертв. Попри те, форма книги дуже легка“, – розповідає Ірена Карпа.

Письменниця працювала у парі зі своєю психологинею, аби все було правильно. Роман написаний на реальних історіях.

“Мені було важко писати, бо тема складна. І це не особиста історія, а багатьох жінок. Жінок, які постраждали від насильства значно більше серед наших знайомих, ніж ми можемо подумати. Чоловіків і дітей так само. Маю надію, що ця книжка допоможе людям почуватися несамотніми”, – зауважує авторка.

Роман писався два роки. З початком війни Ірена Карпа не могла його завершити через інші справи. А ще думала, що книга – не на часі. Однак, як показують реалії, її тема актуальна.

Зараз письменниця працює над новим текстом. З її основі – історія закоханих, а події відбуваються під час війни.

Модерувала презентацію акторка Ірма Вітовська. Вхід – донат для ЗСУ у розмірі 200 грн.

Зал “Вагабундо” був повністю заповненим. А книгу розкупили ще до початку заходу.

Нагору