Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Прикарпатті судитимуть організатора “ботоферми”, який співпрацював з рф

На Прикарпатті судитимуть 28-річного мешканця Калуського району, який співпрацював з рф, а саме: надавав незаконні послуги пов’язані з соцмережами.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу обласної прокуратури.

За даними слідства, чоловік співпрацював з великою російською платформою, яка надає незаконні послуги оренди чужих телефонних номерів для створення фейкових акаунтів у соцмережах, месенджерах, відеохостингах та електронних гаманцях.

Дії чоловіка здійснювати вплив на суспільну свідомість, у тому числі в інтересах ворожої пропаганди.

Порушник зв’язався з окупантами через спеціалізований Telegram-канал. Вони надали йому необхідне програмне забезпечення, а технічне обладнання для функціонування “ботоферми” зловмисник придбав сам.

Читайте також: На Прикарпатті підліток розпивав горілку на стадіоні.

Експертиза засвідчила, що чоловік використовував SIM-банки, які дають можливість “гарячої” заміни сімкарт та підміни міжнародних ідентифікаторів мобільного обладнання, відомих як IMEI, для приховування своєї протиправної діяльності та уникнення блокування оператором.

Слідчі підтвердили, що чоловік використав  10,7 тисяч сім-карт одного з українських мобільних операторів. Своїми діями зловмисник завдав матеріальної шкоди оператору на більш як 290 тис. грн.

Наразі порушник перебуває під домашнім арештом. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Нагору