Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Маємо стимул працювати далі” – прикарпатські спортсмени привезли золото та бронзу з веслування

Наприкінці літа, 31 серпня, розпочався Чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное. Наші спортсмени з Прикарпаття отримали 2 золоті і 3 бронзові медалі.

Пише Інформатор.

Золото на Чемпіонаті здобули Віталій Пристай та Ірина Федорів.

Віталій займається веслуванням 6 років. Цьогоріч здобув золото на міжнародних змаганнях у “четвірці” і бронзову медаль у “двійці”. Каже, що настанови тренера виконав максимально і задоволений своїм першим місцем. Коли веслував у “двійці”, то вважає, що через погані погодні умови не зумів взяти срібло. Утім, хлопець не розчаровується.

Зазначає, що після веслування “четвіркою” всі були дуже раді, адже для деяких хлопців це була перша і остання гонка, поки вони не перейшли у старшу лігу. Також додає, що найважче було змагатися з угорцями. Вони взяли багато медалей і прийшли другими з відривом у долі секунд.

Ще одна чемпіонка, Ірина Федорів, золоту нагороду здобула в “міксі”, де в каное веслують хлопець і дівчина. Розповідає, що золото здобувалося важко, бо зі старту рухалися на 4-5 місці і тільки на останніх 100 метрах вдалося обігнати Португалію. Успіху завдячує своєму партнеру та командній роботі.

Дівчина також здобула третє місце у “четвірці”.

“Команда була в нас специфічна. Троє дівчат по правий бік і одна по лівий. Сталося так через нестачу лівих. Тому було важко втримати каное на своїй доріжці”, – ділиться спортсменка.

Ірина також каже, що підготовка до Чемпіонату була важкою. Тривала вона з жовтня. Через початок повномасштабної війни в лютому спортсмени залишились у Туреччині, згодом переїхали до Болгарії, а далі – в Конче-Заспу.

Тренер спортсменів зазначає, що все йшло перспективно, але в фіналі бронзові призери трохи перехвилювалися та збилися. Буквально останні метри зіграли злий жарт.

Утім, всі перемоги присвячують українським захисникам.

“Ми боремося на своєму фронті, доказуємо, що ми сильні, незважаючи ні на що. У нас закінчився сезон, який був дуже тяжким і довгим, зараз одні плани – гарно відпочити місяць часу і далі думати про майбутні досягнення”, – каже тренер.

Ще одна призерка, бронзова медалістка Ксенія Романчук, розповідає, що веслуванням займається 9 років зі своїх 18. Спортсменка виступала в “четвірці” з дівчатами і в “двійці”.

“У четвірці зайняла 3 місце, бо не вистачило трохи командної роботи. Були також у двійці, ми могли мати медаль, але за 20 метрів до фінішу трохи зупинилися, бо стало важко, не відчувалося тіло. Тому й сповільнилися, але це стало уроком, що треба працювати більше”, – розповіла Ксенія.

Минулого року дівчина вже була срібною призеркою у команді з двох і чотирьох учасників. Цього року трохи розчарувалася, але знає, що це тільки стимул рухатися вперед.

Вітаємо наших чемпіонів!

Нагору