Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

У Франківській ТГ власникам корів, бджіл, теплиць виплачуватимуть компенсації

Влада в Івано-Франківській ТГ вирішила стимулювати жителів виготовляти власну продукцію. Хто зможе отримувати кошти?

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу міського голови.

Вчора на сесії Івано-Франківської міської ради проголосували за “Програму розвитку сільського господарства громади”.

Мешканцям, які розводять велику рогату худобу, займаються бджільництвом чи садівництвом, платитимуть компенсації з міського бюджету.

“Починаємо для початку з п’яти заходів. Це є відшкодування до 50%, але на суму не більше, ніж 100 тисяч гривень суб’єктам господарювання, особистим селянським господарствам вартості придбаної великої рогатої худоби. Також часткове відшкодування до 50%, але на суму не більше, ніж 200 тисяч гривень суб’єктам господарювання за придбання посівного матеріалу – це є малина, лохина та інша продукція. Так само часткове відшкодування власникам бджолосімей до 50% понесених витрат внаслідок проведених досліджень при випадках підтвердження фактів отруєння бджіл”, – зазначив заступник міського голови, директор Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Микола Вітенко.

А ще кошти з міського бюджету зможуть отримати мешканці, що мають модульні теплиці чи встановлюють системи краплинного зрошення.

Скільки виділять коштів на Програму, поки невідомо –  депутати повинні закласти в бюджеті на наступний рік. Порядок подання документів на отримання компенсації затвердять на засіданні виконкому.

Читайте також: На створення теплиць і садів виділятимуть грантові кошти.

Нагору