Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Твоя кров може воювати”: де стати донором в Івано-Франківську

В Україні розпочалася національна кампанія “Твоя кров може воювати. Стань донором”. В умовах воєнного стану важливо постійно поповнювати запаси крові, щоб рятувати життя військовим і допомогти цивільним.

Пише Інформатор.

В Івано-Франківську кров здати можна в обласній станції переливання крові на вулиці С. Бандери, 23.

Графік прийому донорів: з 8:30 до 15:00 щодня, окрім вихідних. Приймають зараз кров, незалежно від групи донора. Тому прийти можна всім охочим від 18 років. З собою потрібно мати паспорт.

Обов’язковою вимогою є вага від 50 кг і відсутність протипоказань до донорства. Також необхідно попередити медпрацівників, якщо приймаєте ліки.

На сніданок можна з’їсти легку кашу і випити чай. Увечері напередодні не слід вживати жирну, молочну їжу, копчене, гостре, яйця, алкоголь. Інтенсивні навантаження, вживання алкоголю краще відмінити. За 2 години до та 2 години після дачі крові курити не можна.

Після здачі крові впродовж 10 хвилин треба відпочити. Якщо вам погано – повідомте про це медиків Центру. З’їжте легку їжу та випийте солодкий чай. Впродовж 2-3 годин не слід піднімати нічого важкого рукою, з якою брали кров. Уникайте фізичних навантажень 12 год. Регулярно харчуйтеся та багато пийте. Після відновлення – приходьте ще раз здати кров.

Читайте також: На Франківщині зафіксували нові випадки коронавірусу, з них один — летальний

 

Нагору